sâmbătă, 8 august 2015

VREI SĂ AI MAI MULT SUCCES? ALEGE INTELIGENȚA EMOȚIONALĂ


Inteligența emoțională este abilitatea de a citi emoțiile noaste și cele ale oameniilor din jurul nostru. Spre deosebire de IQ , care rămâne neschimbată de-a lungul vieții, IE poate fi cultivată și consolidată.

Află de ce este important să faci acest lucru.

Nu doar IQ, de asemenea și IE este o calitate care vă permite să navigați prin viață cu mai mult succes și mai puțin stres.

5 moduri de  a învăța cum să vă folosiți inteligența emoțională :

REDUCEREA ANXIETĂȚII


Anxietatea este rezultatul unei condiții de viață nesigure. Exprimarea sentimentelor , poate dezvolta o mai mare conștiință de sine și un mai bun control asupra situației cu care vă confruntați. Indentificarea și evaluarea emoțiilor , este de fapt cel mai eficient mod de a le gestiona.

De asemenea iți asumi responsabilitatea pentru ceea ce simți, fiind o strategie pentru a nu vă lăsa pradă emoților negative .

Învățând să îți controlezi emoțiile puteți lua decizii mai bune în vremuri dificile și în același timp reduceți riscul de a cădea pradă anxietății.

 

ÎMBUNĂTĂȚIREA STIMEI DE SINE


Inteligența emoțională este dublu legată de stima de sine. Este dificil însă a vă simți bine, atunci când nu reușiți să vă cunoașteți. Cu cât creșteți mai mult inteligența emoțională, cu atât contribuiți mai mult la o evoluție pozitivă.

Fiind sinceri cu voi , vă permite să luați în considerare în mod obiectiv punctele forte, calitățile, dar de asemenea și de a găsi strategii optime pentru a îmbunătăți punctele slabe.

Inteligența emoțională este considerată un factor determinant pentru creșterea stimei de sine  cât și pentru  un alt motiv : experiența vieții sociale, care rezultă din a fi acceptat de colegi la locul de muncă, de a avea un job stabil și satisfăcător , toate acestea având un efect direct asupra percepției despe sine.

 

MANAGEMENTUL EMOȚIILOR NEGATIVE


Inteligența emoțională negativă vă lasă să cădeți pradă emoțiilor negative. Este important să rețineți că stresul  poate avea un impact negativ asupra inteligenței emoționale , deoarece în vremuri dificile oamenii tind să se retragă în ei însiși. Din acest motiv ar trebui sa fie depuse eforturi considerabile pentru a dezvolta tehnici și strategii care ajută la reducerea supraîncărcării emoționale în situații critice. Mai mult decât atât în sfera profesională nu este permisă furia, fiind extrem de contraproductivă.

Pentru a gestiona emoțiile negative, un vechi sfat spune „ să respiri adânc și să numeri până la 10” , este una dintre cela mai bune metode pentru a fi mai puțin reactiv . Dacă nu puteți gestiona furia pe moment, mai bine amânați conversația , aceasta fiind valabilă și atunci când observați că interlocutorul d- voastra este furios.  Pentru a fi pregătit pentru astfel de situații, ar trebui să acționezi în avans :  de exemplu dacă știi că unele probleme apar în timpul unei întâlniri de afaceri , poți pune în scris problemele  critice ce  crezi că apar și găsește un mod adecvat de rezolvare.

 



DORINȚA DE A CONSTRUI RELAȚII POZITIVE


Recunoscând emoțiile altora poate fi la fel de important pentru ați îmbunătăți inteligența emoțională. Nu în ultimul rând , este de asemenea , o modalitate de a vă simplifica existența , în special în cazul unui conflict. De câte ori nu am întâlnit oameni în defensivă. Validarea sau demonstrarea  că am înțeles ce vor să trasmită , poate fi o formă de comunicare care ajută la eliminarea barierelor. În astfel de situații puteți încerca fraze de genul : „ Știu ca ești supărat  acum, poți explica cum te simți, ce putem face în privința asta „. Odată ce ați pus în practică acest mod de comunicare , cu siguranță acest lucru vă va îmbunătăți pregătirea , deschiderea și empatia.

 

ABILITATEA DE A OBȚINE CEEA CE VREI


În cele din urmă , inteligența emoțională are de a face cu capacitatea  ta de a fi pe picioarele tale și cu capacitatea de a transforma experiențele și situațiile negative  într-un teren de antrenament pentru viață. Atunci când nu renunți niciodată și găsești un mod de a rezolva orice situație dificilă, poate fi una dintre cele mai bune alternative.  Această abordare a problemelor  reduce șansa de a fi învins de situație. Așa cum te antrenezi , în acel mod vei gândi, însă cel mai important lucru este să stiți să puneți întrebarea potrivită : „ Ce pot învăța din această experiență?” sau „ Cum poate fi aceasta o oportunitate?” . Toate aceste sunt modalității de a dezvolta o atitudine „ flexibilă” în drumul vostru către succes.
 

 

 

  1.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu